Ben je een bierliefhebber en houd je van mooie verhalen? Dan kun je niet om de bierproeverij van Café Pardoen heen. In zijn kroeg in het hart van Rotterdam vertelt kastelein Ron Luijten de meest aparte verhalen over bieren en hun herkomst. En je mag ze nog proeven ook!

Met zijn kenmerkende Rotterdamse tongval schakelt Ron moeiteloos tussen uitleg over bier en anekdotes uit zijn ruim veertig jaar ervaring in de horeca. Elk bier is door Ron persoonlijk geselecteerd. Tijdens de bierproeverij proef je dan ook bieren die je ergens anders niet snel tegenkomt. Hetzelfde geldt voor de bitterballen. ‘’Een nachtmerrie voor elke vegetariër, zo vol vlees zitten ze’’.

Wie een opsomming van hopgehaltes en alcoholpercentages verwacht, komt bedrogen uit. Vol passie vertelt rasrotterdammer Ron over zijn bieren. Bijvoorbeeld het verhaal van de brouwer van het bier Naar de Haaien. Deze brouwer krijgt in ruil voor een krat eigen gebrouwen bier een paar jerrycans water uit het zilte haaienbassin van Diergaarde Blijdorp. Samen met zeewier en gerookte mout brouwt hij hier een krachtig en zilt bier van. ‘’Alsof er een gerookte zalm door je bier heeft gezwommen’’.

Benieuwd naar dit bier en de smaken en verhalen achter nog vijf andere bieren? Vraag dan een bierproeverij aan. Dit kan al vanaf twee personen, maar is ook erg leuk voor grotere groepen. De bierproeverij kost €15,- per persoon. Neem contact met ons op, of vul hieronder het formulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Proost!